Стильний та яскравий: студія i29 відновила будинок 17 століття в Амстердамі

Старовинний будинок на каналі в Амстердамі ожив, а його інтер’єри заповнилися яскравими спалахами в синіх та зелених тонах. Все завдяки місцевій архітектурній студії i29.

Разом із командою спеціалістів архітектори більше двох років реставрували 3-поверховий будинок, сильно запущений з дня побудови у 1675 році. Його кімнати перетворили на світлі затишні приміщення із стильними акцентами, які, як сподіваються у студії, додадуть будівлі «ефект несподіванки».

На першому поверсі будинку знаходиться кухня, центральну частину якої займає довга стійка з дубового дерева. Одна половина стійки служить обіднім столом, а на другій половині розташовані плита, раковина та стільниця, де можна готувати їжу.

Відразу за кухонною зоною знаходяться потайні двері глибокого зеленого кольору, що приховують гостьову спальню з ванною кімнатою та окремим виходом у сад. В іншому кінці кухні – дубові сходи, пофарбовані темно-сірим кольором. Тут після перших кількох сходинок знаходиться невеликий сходовий майданчик, який перетворили на затишну зону відпочинку.

Далі сходи ведуть до мінімалістичної вітальні першого поверху, де стоять диван, крісло та біла підвісна лампа невизначеної форми. Одна зі стін тут обшита сірою звукоізолюючою тканиною.

У дальньому кутку вітальні можна побачити книжкову полицю, яка насправді є ще одними потаємними дверима. Якщо її відсунути, відкриється прохід у тиху затишну кімнатку в темно-синіх тонах, де мешканці можуть почитати і просто відпочити протягом дня.

На цьому поверсі знаходиться кабінет, більша частина якого витримана в сірих відтінках. Але частина стелі, стін та підлоги в робочій зоні пофарбована у шавлієво-зелений колір. Композицію доповнюють письмовий стіл та лампа того ж кольору.

Весь третій поверх відведений під спальню, яка, за задумом студії i29, «випромінює комфорт та особливу розкіш, як у цьому готелі». У центрі кімнати – глянсовий коридор, усередині якого захований сходовий проліт та душова кабіна із дзеркальними стінами. З неї відкривається чудовий вид на канал.

З одного боку коридор виходить у спальню, обладнану під верхівкою старовинного скатного даху. З іншого боку знаходиться ванна кімната з окремою раковиною і дерев’яною ванною в японському стилі.