XNote (США). Набір для письма зі штучним інтелектом

Фото набір ChatGPT-канцелярії

Компанія XNote з Каліфорнії представила свій перший набір ChatGPT-канцелярії. Проект успішно зібрав понад $275 000 на різних краудфандингових платформах. На поточний момент команда має робочу демонстраційну версію продукту.

Фото набір ChatGPT-канцелярії

Ідея XNote

Уявіть собі ручку, яка розв’язує математичні рівняння, поки ви їх записуєте, перетворює ваші рукописні нотатки про зустрічі на вичерпний список завдань, або навіть збагачує ваші есе тегами та іншою релевантною інформацією для полегшення пошуку і покращення результатів. 

Фото набір ChatGPT-канцелярії

Звісно, ChatGPT може виконувати всі ці завдання, але його можливості обмежені тим, що він існує лише у вашому телефоні чи комп’ютері. XNote використовує можливості штучного інтелекту прямо у вашій кульковій ручці, дозволяючи вам миттєво оцифровувати малюнки, каракулі та нотатки, і навіть дозволяє штучному інтелекту інтерпретувати, розширювати та вирішувати їх за вас. 

Нотатки синхронізуються в режимі реального часу, і завдяки GPT можна їх також миттєво узагальнювати, виділяти ключові моменти або навіть перекладати.

Фото набір ChatGPT-канцелярії

Набір 

Фактично, XNote представляє собою уважно спроєктований спеціалізований блокнот, смарт-ручку та мобільний додаток, розроблені для тих, кто високо цінує процес письма.

  • Блокнот, схожий на блокноти Leuchtturm1917: Оснащений спеціальними маркерами на сторінках, які дозволяють ручці ідентифікувати своє розташування.
  • Ручка: Вона дійсно розумна! Під час письма вона транслює весь текст прямо в додаток.
  • Додаток: Тут зібрані всі ваші записи. Ви без зусиль знайдете потрібні нотатки, коли вони стануть у пригоді.
Фото набір ChatGPT-канцелярії

Особливості ручки XNote

Ручка XNote оснащена вбудованим комп’ютером, який миттєво цифрує ваші записи, ескізи, каракулі та технічні креслення… але на цьому її можливості не закінчуються. Вона використовує можливості ChatGPT для інтерпретації написаного, дозволяючи вам застосовувати GPT для:

  • узагальнення заміток про зустрічі,
  • перетворення набору інструкцій на список завдань,
  • розв’язання математичних рівнянь в реальному часі,
  • перекладу записів на різні мови
  • та навіть доповнення абзаців, які ви написали, додатковою інформацією.

Ваші записи існують у двох варіантах — на папері та в додатку XNote, де ви можете зберігати, шукати та використовувати їх у цифровому форматі на власний розсуд.

Магія технологій лежить в основі дизайну ручки XNote та способу її взаємодії з додатком для використання можливостей штучного інтелекту.

Фото набір ChatGPT-канцелярії

Ось деякі з питань, які ви можете задати XNote:

  • Підніміть пункти дій з сьогоднішньої зустрічі команди.
  • Де я записав рекомендацію щодо книги?
  • Створіть коротку вікторину на основі конспекту лекції минулого тижня.
  • Скільки цукру додавати за рецептом маминого пирога?
  • Нагадайте мені ключові моменти зустрічі команди минулого місяця.
  • Перерахувати всі мої книжкові рекомендації за літо.

І ще… ваша креативність встановлює межі.

Параметри

Ручка обладнана акумулятором на 300 мАг, який забезпечує вражаючі 60 днів роботи в режимі очікування та 7-8 годин активного використання. Передаючи дані в додаток XNote Bluetooth, ручка також має значний обсяг пам’яті — 100 МБ.

Хоча на перший погляд ці характеристики можуть здатися невеликими, вони еквівалентні тисячам сторінок формату А4, наповнених текстом та ілюстраціями.

Фото набір ChatGPT-канцелярії

Блокнот ідеально доповнює ручку зі своїм зовнішнім виглядом, нагадуючи Moleskine, та розкішним дизайном, що надає XNote винятково преміального аспекту.