Koot bureau (Україна). Квартира молодої пари у Львові

VAO — це сучасна квартира, розташована у Львові (Україна), та спроектована студією інтер’єрного дизайну Koot bureau. Простір площею 90 м2 було створено у 2019 році як будинок мрії для молодої пари, яка чекає на дитину.

Щоб зберегти затишну та гостинну палітру кольорів, студія інтер’єрного дизайну Koot використовувала метод мінімального контрасту з ноткою теплоти. Ця ідея втілена у кожній площині та предметі у квартирі. Комбінація матеріалів є міксом широкого спектру білого, м’якого сірого і коричневого теплого дерева, доповненого бежевим текстилем.

Тут завжди є місце для квітучих кімнатних рослин та глиняного посуду ручної роботи, як найкращого втілення жвавого життя в будинку в атмосфері затишку та любові.

Стіни поєднують домінуючу білу фарбу з теплими сірими акцентами в гармонії з темнішими вертикальними деталями, що створюють ефект ритму.

Плитка, що імітує дуб у ванній кімнаті, ідеально переходить у паркет з натурального дуба у вітальні та спальнях, а інша кам’яна крупноформатна плитка поєднується з бежевими тканинами м’яких меблів та штор.

Цей прийом втілений і в ідею вбудованих меблів. Білий, як базовий колір, завжди окантовується темно-сірими та дерев’яними деталями. Іноді це поєднання обігрувалося навпаки або шляхом виключення одного з кольорів. Це використовувалося в невеликих приміщеннях, де надто велика кількість матеріалів могла створити безлад.

Відразу після входу в квартиру ми потрапляємо у світлий хол, що виконує функцію переходу до будь-якої іншої кімнати. Ще через кілька кроків ми потрапляємо в саме серце квартири — світлу вітальню з відкритою кухнею та затишною обідньою зоною.

Будучи сім’єю із трьох осіб, клієнти люблять запрошувати на вечерю родичів чи друзів. Виготовлений на замовлення стіл — це місце, де може зібратися вся родина, щоб насолодитися свіжоприготовленою стравою та панорамним видом на місто.

Спальня господарів будинку — це місце, де можна відпочити та розслабитися, насолодитися близькістю та м’якістю. Тканина штор у цій кімнаті навмисно вибрана темнішою — такий ефект допомагає створити атмосферу сну.

Планування кімнат особливо не змінилося, але одним із побажань захоплених стилем та модою клієнтів була наявність у кімнаті великого гардеробу.

Інша спальня — це місце для ігор та розвитку.

Мета полягала в тому, щоб облаштувати цю кімнату відповідним чином і з урахуванням не тільки віку, а й статі, оскільки стать дитини не була відомою, поки проект перебував у стадії реалізації. Мати мріяла стати активним учасником процесу дизайну та декорування дитячої кімнати.

Ванна кімната завершує концепцію квартири.

Це невелике приміщення, де немає природного освітлення. Тому воно залишається світлим і теплим.

Фотографії: Андрій Чорнобай