NáBITO Architects (Іспанія). Апартаменти в стилі лофт: Барселона

Перетворення старого паркувального місця на повноцінні апартаменти в стилі лофт дозволило реалізувати ідею створення затишного житлового приміщення, в якому можна сховатися від навколишньої метушні, відпочити від рутинних проблем і знайти натхнення для нових звершень.

Апартамент розташований на схилі гори Монжуїк в Барселоні. Площа проекту — 70 м2.

Символічно те, що це житло знаходиться неподалік тунелів бомбосховища, побудованого для захисту населення під час громадянської війни в Іспанії. Від бомб така квартира не захистить, а притулком від мирських проблем вона стане на 100%.

Дизайнерське оформлення штор на вікнах робить приміщення більш високим та легким. В обробці використовувалися натуральні перероблені матеріали, завдяки яким апартаментам вдалося надати нотки елегантної занедбаності. Багато елементів інтер’єру не купувалися у готовому вигляді, а виготовлялися вручну. Справжніми витворами мистецтва є:

  • стінове та підлогове оздоблення;
  • стеля;
  • меблева фурнітура;
  • елементи санвузла.

Понад те, матеріали, у тому числі створювалися різні компоненти внутрішнього оздоблення, мають дуже незвичайне походження:

  1. Зовнішні відкатні ворота і внутрішні сходи зроблені зі сталевого листа, який просто припадав пилом на горищі.
  2. Крани і змішувачі виготовлені з мідного листа, що завалявся.
  3. Знайдені старі дошки стали основними для кухонного столу.
  4. Джутові мішки частково використовувалися для виготовлення штор.
  5. Старі картонні коробки надихнули майстра створення незвичайних речових ящиків.

Автори цього проекту намагалися максимально використовувати все, що траплялося під руку. Завдяки творчому підходу та цілеспрямованості вдалося перетворити занедбане приміщення у стильні апартаменти, в яких сучасність ідеально поєднується із шармом старовини.