Studio Anettai (В’єтнам). Меблі в тропіках

У багатоповерховому кондомініумі в Хошимін (В’єтнам) з’явився незвичайний проект. Апартаменти перетворили на шоурум, гості якого можуть залишитися на якийсь час, а заразом оцінити колекцію ламп і дизайнерських меблів. Тут зібрані об’єкти від різних дизайнерів, але переважають меблі знаменитого датського бренду Fritz Hansen.

Наповнення підібрано так, що поділяє приміщення на 5 повнофункціональних зон: хол, вітальня, обідня зона, кабінет та спальня. Для кожної зони підібрано свій колір підлогового оздоблення. Серед них розставлені вази природної форми з тропічними рослинами, які ненав’язливо зонують відкрите планування.

Шоурум у тропіках

Дизайн колекції універсальний, він залишається поза часом та правилами архітектури. Познайомившись з нею, творці шоуруму вирішили, що ці меблі підходять не тільки до актуального зараз скандинавського стилю, але й чудово гармонують з будь-якою іншою обстановкою. Наприклад, зі старовинними історичними руїнами чи навіть кімнатами у традиційному японському стилі.

Тому колекцію вирішили переосмислити, запропонувавши її у новому амплуа: в оточенні тропіків. Тепер гості шоуруму можуть розглядати предмети меблів, приховані серед стежок у густому тропічному лісі, а не в білих стінах галереї.

Креативні втручання

У виготовленні унікальної мозаїчної статі терраццо брав участь досвідчений підрядник, який ретельно підбирав відтінки, фактуру, розміри каміння для мозаїки та інші деталі. Підлогове оздоблення поступово переходить з горизонтальної площини у вертикальну з м’яким підйомом, що замінює простий плінтус. Відсутність чітких меж допомагає створити почуття безмежного вільного руху у просторі.

Крім того, вбудовані дерев’яні меблі та довга бавовняна завіса для вікон та спального куточка створювалися спеціально для проекту молодими в’єтнамськими талантами. Таку участь інших людей автори назвали «креативними втручаннями». Цей підхід перетворив створення проекту на колективний процес, яким можна досягти значно більшого, ніж просто виставка предметів з каталогу.

Симбіоз

Творці відмовилися від стилю, який зараз називають «інтернаціональним», з його сучасними деталями та простими лініями. Залучаючи та ретельно відбираючи місцеві чинники — дизайнерів, ремісників та яскраві тропічні рослини, — у цьому проекті творці вирішили поєднати місцеву та глобальну культуру дизайну. Тут вони створюють новий унікальний симбіоз, що вражає.

Площа проекту — 86 м2

Фото — Hiroyuki Oki