ІЗОЛЯЦІЯ. Виставка плакатів Соня Делоне 130


Фонд ІЗОЛЯЦІЯ спільно з асоціацією дизайнерів-графіків 4-й Блок та студією Графпром проводить виставку плакатів Соня Делоне 130 на честь ювілею всесвітньо відомої мисткині. На виставці зібрано роботи сучасних дизайнерів з усього світу.

14 листопада 2015 року виповнилося 130 років з дня народження Соні Делоне (1885-1979) – видатної художниці та дизайнерки, представниці орфізму, симультанізму і ар-деко, яка народилася і провела дитинство в Україні, навчалася у Німеччині і працювала у Парижі.

В історії абстрактного живопису XX сторіччя прізвище Делоне знаходиться в одному ряду з такими іменами, як Казимир Малевич, Василій Кандинський і Піт Мондріан. Разом зі своїм чоловіком Робером Делоне, Соня опинилася в самому центрі відкриття нефігуративізму. Маніфестуючи нову мистецьку мову, Делоне акцентували увагу на чистих, яскравих кольорах (колір-як-світло) та специфічній структурі, яка мала тяжіти до форми людської сітківки (диск, розділений на сектори). І якщо Робер виступав за окреме місце живопису серед усіх інших видів мистецтва, то Соня інтегрувала їхні спільні теоретичні і естетичні розробки у життя – дизайн інтер’єру, меблів, книжок, текстилю, одягу, тощо. Мисткиня часто зізнавалася, що її любов до яскравих кольорів корениться у спогадах з дитинства, зокрема образах українського весілля.

На початку листопада асоціація 4-й Блок оголосила міжнародну плакатну акцію Соня Делоне 130, покликану вшанувати внесок мисткині у світове мистецтво та дизайн. За місяць було отримано близько 200 плакатів від українських та зарубіжних дизайнерів, з яких було відібрано понад 50 найкращих, які й будуть показані в ІЗОЛЯЦІЇ.

Деталі виставки:
Відкриття: 25 лютого 2016 р., 18:00.
Адреса: Київ, вул. Набережно-Лугова, 8, третій поверх.

Розклад роботи: 
25 лютого – 13 березня 2016, 12:00 – 20:00 (без вихідних).
Вхід вільний.

ІЗОЛЯЦІЯ — це неприбуткова недержавна платформа сучасної культури, відкрита 2010 року в Донецьку (Україна) на території колишнього заводу з виробництва ізоляційних матеріалів. В 2014 році, після рейдерського захоплення території платформи представниками самопроголошеної ДНР, фонд переїхав на територію Київського суднобудівного заводу.

Сьогодні ІЗОЛЯЦІЯ продовжує реалізувати культурні проекти та підтримувати соціально активних митців та агентів змін у Києві, Україні та світі, а також виступає ресурсом для міжнародних кураторів, дослідників, митців та інших культурних діячів.

Сайт ІЗОЛЯЦІЇ