Ester Bruzkus Architekten (Німеччина). Зелена коробка у берлінській квартирі

У квартирі використані яскрава палітра, натуральні матеріали, чітке планування, контрасти холодного та теплого — і кілька неочікуваних рішень.

Завдяки розташуванню єдиної, але складної зеленої коробки зі столярних виробів у центрі довгої квартири, повітря може циркулювати з усіх боків, а дизайн максимально використовує наявні матеріальні умови.

Палітра насичених кольорів та використаних матеріалів контрастує з нейтральними сирими бетонними стінами та стелями, гармонійно поєднуючи холодне та тепле.

До того, як Ester Bruzkus Architekten перетворили квартиру на останньому поверсі на затишний дім для берлінської пари, що веде веганський спосіб життя, порожня квартира з двох боків мала вікна від підлоги до стелі, а з інших боків — оголені бетонні стіни.

Приміщення було сирим, прохолодним та незахищеним — і в цьому було щось привабливе, щоб зберегти його в новому дизайні. Тож замість того, щоб проектувати кілька звичайних кімнат, які б обмежували відчуття простору, ми розмістили одну конструкцію на відстані від стін, щоб створити проміжки між нею та існуючими стінами.

Пофарбована в глибокий зелений колір коробка поєднується з теплою золотисто-фіолетовою та коричневою гамою, що відтіняє прохолодну бетонну стелю та стіни, контрастні матеріали та кольори, а також ретельно продумані деталі, які роблять будинок одночасно прохолодним та затишним. Усередині концепція традиційної оселі відображена в дерев’яному оздобленні, а також у мінімальній кількості кріплень та фурнітури в спальній кімнаті та простих стелажах та лавках в робочому кабінеті.

Фото — Robert Rieger

Площа проекту — 120 м2