Minuit (Франція). Iнтер’єр у стилі індастріал

Реконструкція історичних сільських об’єктів у сучасні житлові будинки завжди може виявитися складним завданням для архітекторів, оскільки їм доводиться поєднувати необхідність збереження культурної цінності старовинних архітектурних пам’яток з вимогами сучасного життя.

У випадку з цим багатовіковим фермерським будинком у Морвані, високогірному регіоні, розташованому в центрально-східній Франції, завдання ускладнювалося тим, що частина будівлі вже була відреставрована двадцять років тому.

Перед архітектурним бюро minuit, що базується в Парижі, стояло завдання не лише зберегти історичний колорит фермерського будинку, але й гарантувати, що будь-які зміни будуть гармонійно поєднуватися з сучасним стилем існуючої реконструкції.

У відповідь на це команда радикально змінила інтер’єр будівлі, головним чином за рахунок надбудови нового поверху в межах існуючого простору, при цьому максимально зберігши каркас будівлі.

У поєднанні з новими великими вікнами та дверима, через які відкривається чудовий краєвид на сільську місцевість, старий фермерський будинок перетворився на простору, наповнену світлом оселю, не втративши при цьому свого автентичного колориту. Завдяки мінімалістичній естетиці елегантності індустріального стилю, будинок поєднує в собі вишуканий сучасний дизайн та автентичність сільської місцевості.

В основі реконструкції лежить метало-дерев’яна конструкція, яка була вмонтована в будівлю таким чином, щоб не порушити оригінальну цегляну кладку стін та дерев’яні балки. Конструкція розділяє простір на простору вітальню і окрему зону з двома спальнями на двох рівнях, а також виконує функцію опорного каркасу для безлічі меблів, таких як підвісні полиці, світильники, перила, розсувні двері і навіть підвісної сітки, розміщеної над вітальнею.

Конструкційні балки, настил підлоги та двері, виготовлені з високоякісної гальванізованої сталі — матеріалу, обраного за його візуальну легкість та структурну ефективність, — додають інтер’єру елементів індустріального стилю, а використання деревини окуме, африканської деревини з теплим, схожим на червоне дерево, червоно-коричневим кольором, наповнює простір теплом, а також гармонійно поєднується з відкритою цегляною кладкою стін.

Просторі двері у внутрішній дворик, що виходять на новозбудований балкон, пропускають багато природного світла у вітальню, а також відкривають чудовий краєвид, так само як і широкі розсувні двері, що відчиняються на всю площу, — це своєріднe відлуння минулого будівлі, пов’язаного з аграрним господарством.

Так само велике вікно з довгим підвіконням забезпечує проникнення світла та вид на головну спальню, до самої ванної кімнати в глибині будинку.

Ванна кімната, розміщена в дерев’яній конструкції з прозорим безрамним склом, є ще одним прикладом технічно витонченого дизайнерського підходу minuit, зосередженого на деталях.

Фото — bcdf studio / minuit architectes

Площа проекту — 130 м2