Note (design studio). Інтерʼєр квартири в Стокгольмі

Дизайнери Note Design Studio оновили інтерʼєр квартири, переосмисливши планування і додавши виготовлені на замовлення столярні вироби та вигнуті ліпні стелі, що нагадують хмари.

Квартира розташована в центрі Стокгольма в історичній будівлі 1894 року, але під час попередніх ремонтних робіт інтер’єр був позбавлений оригінальних деталей і слідів майстерності. 

Крім того, новому власнику перейшов у спадок неефективний план приміщень: в гостьову зону можна було б потрапити лише через темний та довгий коридор, що обходив задню частину квартири, тоді як решта кімнат зберегла складну форму та була мало придатна для якісного облаштування.

Потрібне було функціональне переосмислення, знесення стін та початок з нуля, що б забезпечити добре організований план квартири, спрощені проходи та максимальний доступ до вікон.

В результаті коридор було переміщено паралельно до фасадних вікон, і тепер він залитий природним світлом. 

Кімнати були оздоблені в класичному стилі з білими стінами та дерев’яними елементами (підлога, підвіконня, двері, меблі) з північноамериканської дугласової ялини.

Для кожної кімнати, була розроблена спеціальна ліпнина на стелі, що надає простору хмарний рисунок, який контрастує із «раціональністю та міцністю матеріалів» квартири.