EFFEKT (Данія). Дерев’яна стежка серед верхівок дерев

Дерев’яна дошкова стежка, довжиною один кілометр і шириною два метри, простягається на стовпах вздовж норвежського озера Фіресватн, піднімаючись між дерев по гірському гребеню і досягаючи місцевої вершини Клокархамарен (Klokkarhamaren).

У кінці стежки розташований круглий оглядовий майданчик діаметром 50 метрів, що відкриває панорамний вид на сосновий ліс, озеро та гори.

Цей незвичайний шлях, ретельно спроектований з врахуванням контуру гори і майстерно маневрує між деревами, поверхнею скелі та створює місця для захоплюючих спусків і підйомів.

Весь маршрут доступний для пішоходів, велосипедистів, дитячих та інвалідних візків, надаючи можливість всім насолоджуватися унікальною ландшафтною прогулянкою.

Поверхня стежки, опори і огорожа виготовлені з місцевого соснового дерева з використанням регіональних ремісницьких технік. Конструкція гармонійно вписується в природний ландшафт. Її вигляд іноді навіть створює враження, що стежка парить серед лісу.

Щоб зберегти природу і додати щось особливе до цього чудового місця, команда EFFEKT співпрацювала з місцевим підрядником Інге Аамлідом. Вони розробили просту будівельну систему, яка використовує лише невеликі прямі елементи, легкі для обробки та монтажу, забезпечуючи безпеку природи під час будівництва.

Дизайнерська стежка дарує незабутні враження, залишаючись у серцях усіх, хто її відвідає.