Конкурс. Територія Гідності / Terra dignitas. Срок подачи заявок продлен до 30 ноября


Чуть больше трех недель осталось до окончания срока подачи заявок международного конкурса на лучшую концепцию обновленного общественного пространства центрального ядра столицы под названием «Територія Гідності / Территория достоинства / Terra dignitas».

Основная цель конкурса – определить лучшую идею художественного отражения революционных событий Евромайдана и увековечить память его погибших участников с помощью возведения Мемориального комплекса Героям Небесной Сотни.

«Мы понимаем, что для достойного чествования памяти о погибших Героях Майдана недостаточно поставить новый памятник, нужно воплотить в городском пространстве те идеи, за которые стоял Майдан. Мы должны воплотить в мемориальном комплексе светлые надежды Героев Майдана на достойную жизнь в свободной демократической Украине», – пояснили организаторы конкурса, при этом отметив, что результаты этого проекта «будут определять лица и функции центра города на следующие 50 лет как минимум».

Срок подачи заявок на конкурс продлен до 30 ноября 2014. За первое место предполагается денежная премия в размере 10 000 €.

Контакты:
+38 (068) 687-11-96
mgns.kyiv@gmail.com
terradignitas.kga.gov.ua

Информация от организаторов:

«За результатами публічних обговорень експертною групою було запропоновано нове бачення конкурсу, засноване на дослідженні думки громади (опитування, обговорення, листування тощо). В результаті круглого столу громадою було прийнято рішення про кардинальні зміни в Програмі та умовах конкурсу та доповнення Програми конкурсу новими сенсами, які мають на меті проявлення в міському просторі понять, які виокремились та набули нового значення під час подій Революції Гідності:

— воля
— гідність
— єдність
— рівність
— громада

з обов`язковою меморіалізацією подій Революції Гідності, як осьової події в історії України.

Ми розуміємо, що для гідного вшанування пам`яті про загиблих Героїв Майдану недостатньо поставити новий пам`ятник, треба втілити в міському просторі ті ідеї, за які стояв Майдан. Ми маємо втілити в меморіальному комплексі світлі надії Героїв Майдану на гідне життя у вільній демократичній Україні.

Художньо-просторове рішення меморіального комплексу має бути гідним пам`яті людей, які поклали життя за торжество ідеалів рівності, гідності, єдності, волі.
Спільним рішенням за результатами круглого столу стало оголошення Міжнародного відкритого конкурсу на концепцію оновленого громадського простору центрального ядра міста Києва з меморіалізацією подій Революції Гідності — ТЕРИТОРІЯ ГІДНОСТІ / TERRA DIGNITAS.»